Ingen tidsfordriv her!

Det er et forfærdeligt ord: »Tidsfordriv«. Hvad er der nu galt med tiden? Hvorfor skal den dog fordrives? Jeg har læst det i adskillige anmeldelser af spil fx: »Spillet er rigtig godt tidsfordriv«. Som om det skulle være en kompliment? Måske kunne man kalde det en tidsrøver i stedet, så ville det nok passe bedre med meningen.

Hvis man har behov for at fordrive tiden, må man jo være træt af tiden. Det er en noget nærig indstilling, at man er tilfreds med nærmest at hjælpe tiden forbi uden at skænke den synderlig opmærksomhed.

Når man har fordrevet tiden, er den forsvundet som tomhed — uden væsentligt indhold. Hvis man ikke har puttet noget indhold i tiden, som forlader én, kan man ikke se tilbage på den forsvundne tid og bruge den som erfaringens grundlag. Den er bare tom.

Selvfølgelig forlader tiden jo uvægerligt én hele tiden, mens ny tid kommer imod én. Heldigvis — for den dag det ikke sker, er vi ilde stedt.

Men tiden som kommer imod os fuldstændig tom, skulle gerne forlade os fyldt op med indhold. Det kræver at man forstår at sætte pris på tiden og gøre sig anstrengelser for at putte et ordentligt indhold i den. Og der er jo en tid til alting, som Prædikeren skriver: »en tid til at græde – en tid til at le« osv.

Men hvor er der dog meget forskel på hvad vi putter i de små tidslommer. 🙂 Indholdet kan have meget forskelligt dybde og tyngde, men bare der er lidt dybde ind imellem, så er man ikke helt på vildspor, tror jeg.

Og heldigvis er det aldrig for sent, for tiden kommer os konstant i møde …

 

 

Lukket for kommentarer.